Geçim Sıkıntısı için okunacak dua isteyenlerin, Ev ve iş yeri için bereket duası isteyenler ; 

Geçim sıkıntısı için ve eve bereket duası, Fakirlikten kurtaran dua. Bu mübarek üç aylarda Peygamberimiz  "Recep Ayı ,Allah'ın ayıdır, Şaban Ayı, benim ayımdır, Ramazan Ayı, ise ümmetimin ayıdır." (Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, 1/423) buyurmuştur.
Bu dönemde sıkça dua ve salavat 'a önem vermeliyiz inşaallah. Çokça Rızık ve Tövbe dualarını sizlerle paylaşmaya devam etmeye devam edeceğim.
Bu duamız sayılı şekilde hazırlanmış olup baştan sona 2 defa dinlediğinizde dua tamamlanmış olur. Rabbim dualarımızı kabul etsin.

Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu.

“Canım, malım ve dinim konusunda her şeye Senin adınla başlarım. Allah’ım! Kaza ve hükmüne beni razı et ve bana takdir edileni bereketlendir ki, sonraya bıraktığının şimdi ve şimdi yaptığının sonra olmasını isteyip temenni etmeyeyim.”istemeyeyim.” (Kenzü’l-ummal, h. no:9323) 

Bu Dua Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) aittir.

- Evvela, dua kabul çerçevesi dahilinde olacak.

- Sonra, samimi ve günahsız bir ağızla olacaktır.

- Mümkünse abdestli ve helal lokma alınmak suretiyle bereketlenecektir.

- Mübarek mevkilerde, özellikle mescit ve camilerde,

- Mübarek zamanlarda, özellikle üç aylar, recep ayı, şaban ayı, ramazan ayı ve Kadir Gecesi, Berat Gecesi gibi mübarek gecelerde,

- Namazlardan sonra, özellikle sabah namazından sonra dua edilmesi çok daha makbul ve kabul olmasına vesile olur.

Rabbim şu sıkıntılı günlerde geçim sıkıntısı yaşayan tüm kardeşlerimize bu duanın hürmetine Zenginlik nasib eylesin, Borçları olan kardeşlerimize borçlarından kurtulmak, işyerinde sıkıntısı olan kardeşlerimize bereket , evinde sıkıntısı olan kardeşlerime rızık ihsan eylesin Rabbim duamıza amin diyen kullarını bolluk ve berekete kavuşmayı nasib eylesin.. Dua Eder Dua bekleriz. 

Yorum Var